Wat is de beste garagevloer?


Logisch! De epoxyvloer garage! 

Kom erachter hoe je deze epoxyvloer in de garage goed kan aanleggen en gebruiken.

Lees dan ons algemene artikel: EPOXYVLOEREN

Waarom een epoxyvloer in een garage?

Een garage is de drukste ruimte in een woonhuis. Door het feit dat er tonnen zware, beukende, scherpe apparatuur en machines staan, vraagt het om een verstandige beslissing over de vloerbedekking. Ik bedoel, laten we eerlijk zijn; het feit dat je je garage een indrukwekkend uitzicht wilt geven, mag niet ten koste gaan van de beste garagevloer – die moet bestand zijn tegen druk. Factoren als veerkracht, duurzaamheid, vlekbestendigheid, en kosten moeten een prioriteit zijn. Een feilbare vloer kiezen kan lelijker en duurder uitvallen dan je verwacht.

Kies jouw garage epoxyvloer

De voordelen van epoxyvloeren zijn enorm. Een garage is daarom zeer geschikt om de epoxy vloer te gebruiken.

Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden. Bepaal daarom zelf wat voor jouw garage het beste is.

Hieronder staan de materialen die voor jou ook een mogelijkheid zijn.

Porseleinen vloertegels

Het is een vloermateriaal gemaakt van klei, keramiek en kan met andere bindmiddelen samengesteld zijn. Het materiaal kan zowel geglazuurd als ongeglazuurd zijn. Porseleinen tegels behoren tot de talrijke luxueuze vloermaterialen die de vloerenindustrie domineren, vanwege hun ongeëvenaarde eigenschappen. De tegels zijn verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren, afmetingen, vormen en textuur.

Tonnen mensen die het vloermateriaal al eens gebruikt hebben, zullen bekennen dat het tot de beste garagevloeren behoort. Het materiaal is zeer goed bestand tegen chemicaliën, vlekken, strooizout, stoten en water. Monteursgarages, doorrijportieken en fabrieken zijn echte voorbeelden van porseleinen vloeren aan het werk.

Door beglazing is het materiaal gecoat met anti-schimmel dat het oppervlak beschermt tegen de microbiële groei zoals schimmel in vochtige toestand. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de reparatie, want het materiaal maakt het gemakkelijk om kapotte tegels ter plekke te repareren. Het is aan te raden wat extra bijpassende tegels te bewaren om te voorkomen dat de vervangen tegels niet op elkaar passen.

De meeste porseleinen vloerbedekkingen zijn echter enigszins glad als ze nat zijn. Ook het voegsel tussen de tegels kan bevlekt raken als er niet goed schoongemaakt wordt. Ook al is het materiaal goedkoop en betaalbaar, de hoge arbeidskosten voor het leggen van de vloer kunnen de kosten van de totale onderneming verhogen.

Betonnen vloeren

Betonvloeren zijn een van de oudste vloermaterialen die door de jaren heen hun marktrelevantie hebben behouden. Het is het goedkoopste vloermateriaal in vergelijking met andere commerciële vloermogelijkheden. Met de huidige technologische vooruitgang is een breed spectrum van betonbeitsen met fascinerende verschijningsvormen op de markt.

Epoxy vloercoatings aanbrengen verhoogt de stevigheid van het betonnen vloeroppervlak. De epoxy schept een slijtvaste en duurzame ondergrond die bestand is tegen voortdurend zwaar verkeer dat aan de garagevloer wordt blootgesteld. Ook creëert het een glanzend hoogglanzend oppervlak dat het vloeroppervlak doet glinsteren. Bovendien schept de epoxy een naadloos oppervlak dat bestand is tegen olie- en watervlekken.

Met de toevoeging van antislip verhoogt epoxy de veiligheid van de vloer. Ook is het materiaal doe-het-zelf-vriendelijk omdat het geen snijden, lijmen of andere speciale apparatuur vereist om te installeren. Tenslotte is de vloer glad en gemakkelijk schoon te maken, en is er geen of weinig onderhoud nodig.

Stenen vloeren

Steen is een van de oudste vloermaterialen die nog steeds concurrerend op de markt verkocht worden. De vraag naar vloertegels van steen is omhoog geschoten vanwege zijn natuurlijke schoonheid en authenticiteit die de natuur simuleert. Het materiaal is hard en bestand tegen slijtage die in een garage veel voorkomt. Het is vuurvast en zeer duurzaam. De tegels zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen, maten, textuur, en dikte.

Stenen missen echter uniformiteit in uitzicht en vereisen het aanbrengen van afdichtingsmiddel wegens hun poreuze oppervlak. Ook is het materiaal verkrijgbaar in een beperkte kleurenreeks in vergelijking met andere vloertegels zoals porseleinen tegels, keramische tegels, en luxe vinyl tegels. Bovendien zijn stenen tegels relatief duur in vergelijking met de tegels die op de markt bestaan. De tegels zijn bestand tegen beschadiging en kunnen opgeknapt worden om ze een frisser uiterlijk te geven.

Het antwoord op de vraag wat de beste garagevloer is, kan meerdere antwoorden opleveren. Maar als je streeft naar de meest duurzame, fantastische aanblik en het langst meegaande vloermateriaal, dan zijn de bovenstaande vloermogelijkheden zorgvuldig. Je kunt je perfect passende kiezen, afhankelijk van de kosten, de kwaliteit, en het gemak waarmee je ze kunt leggen.

Recente Artikelen